Category: Unit Hal Ehwal Murid

Majlis Hari Guru dan Jamuan Hari Raya Peringkat Sekolah .

By , 24 May, 2022 1:25 am

Pada 20 Mei 2022, Jumaat : Sekitar Majlis & bersempena Sambutan Jamuan Hari Raya Peringkat Sekolah seiring Sambutan Hari Guru yang diadakan telah diadakan .Tahniah buat semua guru-guru SRIIM atas penganjuran program gabungan yang sangat meriah ini. Bertemakan “Satu hari dihari Raya”, guru-guru dan murid-murid menggayakan pakaian hari raya yang sangat cantik menggambarkan suasana hari raya di desa. Terima kasih semua AJK program sekolah yang bertungkus lumus memastikan majlis berjalan lancar dengan kemeriahan luar biasa setelah 2 tahun tidak dapat menyambutnya. Terima kasih juga kepada ibu bapa/ penjaga serta anak-anak SRIIM yang menyokong, memberi galakan, hadiah , doa serta juga membantu anak – anak SRIIM dalam meraikan Sambutan Hari Raya & Hari Guru di peringkat Sekolah.Selaras dengan tema hari guru 2022, diharapkan SRIIM terus cemerlang menjadi TUNJANG kepada kemenjadian murid dan sentiasa menjadi sekolah yang terus diingati oleh murid-murid. Terima Kasih Cikgu!!!Kami Warga SRIIM Mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin dan Selamat Hari Guru kepada semua Warga Pendidik SRIIM dan Seluruh Malaysia.

Program Quran Hour peringkat Sekolah Rendah Islam Indera Mahkota

By , 24 May, 2022 12:09 am

Pada 26 April 2022/24 bersamaan Ramadhan 1443H. Satu Program Quran Hour peringkat Sekolah Rendah Islam Indera Mahkota telah berlangsung pada jam 8 pagi di Sekolah Rendah Islam Indera Mahkota mengikut kumpulan tadarus masing-masing yang berlaku secara serentak dengan alunan bacaan Surah As – Sajadah yang diketuai oleh adik Uwais Al-Qarni pelajar Tahun 6 SRIIM.Program Quran Hour peringkat Sekolah ini juga melibatkan dengan kerjasama Pihak Pengurusan Perpustakaan Desa Indera Mahkota.Terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung Dan tidak langsung. Semoga Ramadan Kali ini membawa keberkatan kepada kita Semua terutamanya anak2 duduk SRIIM. #Didikasuhsayang #UnitHEMSRIIM #JawatankuasaPanatiaPendidikanIslam #JawatankuasaPusatSumberSekolah #IhyaRamadhan #TadarusAlquran2022+9

2424

Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran peringkat sekolah.

By , 24 May, 2022 12:02 am

Pada 22 April 2022/20, Ramadhan 1443H Sekolah Rendah Islam Indera Mahkota telah mengadakan Majlis Sambutan Nuzul Al-Quran peringkat sekolah. Majlis di mulakan dengan bacaan Yasin dan doa, solat hajat, solat dhuha, solat tasbih dan diikuti dengan ceramah bersempena Nuzul Al-Quran yang disampaikan oleh Ustaz Zulmukhsah. Pertandingan mewarna & kuiz melibatkan murid-murid tahap 1 dan penglibatan murid-murid tahap 2 dengan kuiz spontan bersempena sambutan Nuzul Al-Quran. Semoga anak-anak SRIIM mendapat manfaat dan pengajaran yang berguna daripada setiap pengisian aktiviti yang dianjurkan.

#Didikasuhsayang #UnitKokurikulumSRIIM #JawatankuasaProgramSekolah#IhyaRamadhan #NuzulAlquran2022

WATIKAH PELANTIKAN PEMIMPIN MUDA 2022/2023

By , 23 May, 2022 11:39 pm

Alhamdulillah ,telah berjaya dilaksanakan majlis watikah pelantikan peminmpin muda Sekolah Rendah Islam Indera Mahkota yang terdiri daripada pengawas sekolah,pengawas pusat sumber,pengawas spbt,pengawas kedai sekolah dan juga pengawas sukan.Majlis telah dirasmikan oleh pegawai perhubungan sekolah koperal Puan.Anis Suryani binti Shamsudin dan koperal Puan.Nurul Huda binti Ismail.Syabas dan tahniah kepada semua yang telah dilantik, semoga dapat membantu dan menjadi tulang belakang sekolah serta menjadi contoh yang baik kepada murid yang lain.”memimpin melalui tauladan”

#pemimpinmuda 2022 #didikasuhsayang #unithemsriim

Majlis Perasmian Penutupan Program Transisi Tahun 1 dan Pra sekolah 2022.

By , 23 May, 2022 11:29 pm

Majlis Perasmian Penutupan Program Transisi Tahun 1 dan Pra sekolah 2022.

  • Tarikh : 15 April 2022
  • Hari : Jumaat
  • Masa : 9.00 pagi
  • Tempat : Teduhan Ilmu

Dengan berakhirnya Majlis Perasmian Penutupan Program Transisi Tahun 1 dan Prasekolah ini, maka bermulah dunia realiti pembelajaran anak-anak tahun 1 dan prasekolah di Sekolah Rendah Islam Indera Mahkota. Majlis ini juga diserikan dengan persembahan Hafazan Surah² Lazim dan persembahan Bercerita daripada murid kelas 1 Ibnu Sina dan 1 Ibnu Rusyd.Alhamdulillah, program transisi yang berlangsung selama 4 minggu ini berjalan dengan lancar dan jayanya. Semoga dua fasa program transisi yang telah berlangsung ini memberikan penyesuaian dan penyediaan yang baik untuk murid lebih bersedia untuk langkah yang seterusnya.Semoga terus cemerlang dunia dan akhirat.

#PTTS #prasekolahSRIIM #keArahKecemerlanganDuniaDanUkhrawi #UnitKurikulum #BerbaktuUntukKecemerlangan+13


Panorama Theme by Themocracy